El passat dissabte 19 de maig, els participants del Projecte MODUM, de mentoria per a l’èxit educatiu, van compartir una jornada per al record. Des de les 10:00 fins a les 14:00, 11 parelles (mentors/es i mentorats/es) i 5 mentors més, van assistir a la cita per a compartir, conèixer-se millor i explicar-nos què signifiquen per a elles i ells els processos de mentoria en els que estan participant. 

En total, 27 persones van acudir a la trobada amb moltes ganes i expectatives. La resposta dels i les participants a aquesta convocatòria parla per sí mateixa de la bona valoració que està tenint el projecte i la implicació de totes les persones  involucrades

  

Dinàmiques de presentació i coneixement, jocs cooperatius i activitats artístiques van servir per crear i reforçar vincles, valorar la tasca que s’està fent en el projecte i observar de prop alguns dels resultats que s’estan aconseguint. El local de l’AEIRaval i la plaça Vázquez Montalban van servir d’escenari per a la trobada. La jornada va acabar amb un exercici per parelles on s’havia d’explicar el significat de la mentoria a través de diferents tècniques artístiques. La complicitat entre mentors/es i mentorats/des es palpava a l’aire. Després de la jornada, els mentors i mentores, els nostres imprescindibles de MODUM, van compartir un dinar que va continuar reforçant vincles dins del projecte.

      

Les properes passes inclouen el desenvolupament d’entrevistes a cadascuna de les parelles que han participat aquest any en la prova pilot de MODUM. Aquestes entrevistes, a més d’ajudar-nos a avaluar els resultats de MODUM, serviran per a tancar les relacions de mentoria d’aquest primer any i per a muntar un vídeo resum del projecte. Aquesta peça es projectarà a la última jornada d’aquesta edició, al mes de juliol. En ella, totes les persones que han participat al projecte compartiran una activitat de lleure pensada especialment per a l’ocasió.

MODUM és un nou projecte de l’AEIRaval que aposta per la mentoria socioeducativa com a via per a l’èxit educatiu dels i les joves. En la prova pilot efectuada entre 2017 i juny de 2018, han participat un total de 24 parelles de mentoria. Està finançat per l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.