Fa un parell de setmanes, les nenes i nens de la franja de Primera Infància de l’AEIRaval (3-7 anys) van anar a visitar les instal·lacions de la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral i van passar la tarda amb els participants als seus projectes, coneixent, aprenent i compartint la discapacitat.

Visita a FCPC     Visita a FCPC

Aquesta sortida es va fer amb motiu de l’entrega de taps solidaris recollits a l’AEIRaval per l’equip professional, voluntariat i famílies i que la Fundació fa servir per recaptar fons per als seus projectes. No obstant això, la visita s’emmarca dins de tot un programa d’activitats planificades dins del centre d’interès que el projecte educatiu de l’AEIRaval s’ha fixat aquest curs per a aquesta franja d’edat: la discapacitat.

I és que coneixent i aprenent sobre la discapacitat, aconseguirem una societat molt més inclusiva, on els prejudicis no tinguin cabuda i on totes les nenes i nens, siguin les que siguin les seves capacitats, es sentin totalment integrats i integrades en el sistema social i educatiu. I com s’explica la discapacitat a infants a partir de 3 anys? Jugant, experimentant i normalitzant totes les situacions.

Per fer-ho, els educadors i educadores dels grups de +Menuts, Menuts i Petits han dissenyat un seguit d’activitats per explicar, experimentar i reflexionar sobre diferents tipus de discapacitat i, algunes d’elles, les estem recollint en vídeos per compartir amb altres educadores i educadors arreu del món. Perquè una educació més inclusiva s’aconsegueix entre totes i tots i, sense dubte, amb el suport fonamental dels infants, que seran els homes i dones de demà.

Gràcies a la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral, que ofereix serveis d’atenció integral per a persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies, i a totes i tots els seus participants per acollir-nos, per explicar-nos i per deixar-nos aprendre al vostre costat. Des de l’AEIRaval seguirem treballant i compartint per una societat més justa i inclusiva.