Quan diem que aquestes nenes i nens canviaran el món, no ens equivoquem! Des de ben petits ja treballen per fer arribar a tothom allò que a cap infant l’ha de faltar a la seva vida i ho fan, per suposat, com millor saben. El grup de Menuts (4-5 anys) ha treballat aquest trimestre per poder explicar-nos, a través d’un vídeo, quins són els drets dels infants. 

A través de la seva participació a la Xarxa Òmnia del Raval (Punt Òmnia), han elaborat un curt centrat en aquesta temàtica. Al llarg del trimestre han creat una història i un escenari per a representar amb titelles, els drets fonamentals que tot nen i nena ha de tenir a qualsevol lloc del món.

A més del treball artístic i mitjançant les TIC, el treball d’aquesta temàtica ajuda als infants més petits a interioritzar els drets que elles i ells, com qualsevol altre infant al món, tenen. A més de l’aplicabilitat a la seva etapa com a nenes i nens, aquest tipus de dinàmiques ajudarà a crear adults més conscients responsables. 

  

Avui mateix, dia 1 de juny, es celebra el Plum Festival, on tots els grups del Raval que, com els Menuts de l’AEIRaval, han participat en aquest projecte, es reuniran al Casal de Barri Folch i Torres per a visionar conjuntament totes les produccions. En total seran de 10 a 12 curts i totes i tots els participants rebran un diploma per a reconèixer la seva participació. Esperem que el seu missatge arribi molt i molt lluny.   

   

La Xarxa Òmnia és una iniciativa de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, de la Generalitat de Catalunya, que treballa per la inclusió i la vinculació de les persones amb la comunitat a través de les TIC. Al Raval, el Punt Òmnia està coordinat pels companys i companyes del Casal dels Infants del Raval i hi participen 27 entitats diferents al llarg de l’any.