El curs 2017-2018 comença amb aventures i reptes. Un grup de representants del projecte Raval Audiovisual, de l’AEIRaval, va viatjar la setmana passada al Marroc per a assistir al festival de cinema social TanjaZoom, on presentava el seu curt-documental El Harrak In-visibles

El Harrak In-visibles, desenvolupat per joves de l’AEIRaval amb l’ajuda de l’Escola de Cinema Al Marge, va guanyar al maig el primer premi del festival BCN Zoom, organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona i el Casal dels Infants i agermanat amb el TanjaZoom. El premi incloïa el viatge i la participació al festival de Tànger. 

   

Des del 14 al 17 de setembre, el grup que representava el projecte va participar al TanjaZoom, amb visionats, participació i coneixement d’altres entitats del territori, assistència a conferències i temps per a l’esbarjo i la festa. El diumenge dia 17, els i les joves van poder veure la seva producció en pantalla de cine abans de conèixer que El Harrak In-Visibles aconseguia el primer guardó d’aquest festival. El premi, 2.000 dírhams, es va decidir donar a una entitat al Marroc que treballa amb joves migrants indocumentats, el tema central del documental.

 

El projecte Raval Audiovisual, però, no acaba aquí. El proper repte, en què ja està treballant tot l’equip, és continuar el documental. Per això, l’estada al Marroc es va ampliar per tal de poder continuar amb la recerca i fer noves entrevistes als protagonistes d’aquesta història que els joves del Raval volen mostrar al món.

El grup ja està a Barcelona i continua treballant per a completar el documental i ampliar el projecte de producció audiovisual a altres adolescents i joves del Raval i de la ciutat. 

Raval Audiovisual ha estat recentment guardonat amb un dels premis d’Educació en el Lleure de la Fundació Lluís Carulla, que ens ha permès adquirir material per als tallers i finançar l’ampliació de l’estada a Tànger. 

El viatge i la participació al festival ha estat finançada pel Consell de Joventut de Barcelona.

Agraïm, també, la col·laboració de l’Escola de Cinema Al Marge, sense la qual aquest projecte no seria possible.