El passat 20 de juliol, el projecte Prometeus va rebre un dels Premis a la Integració que atorgava la revista HumWatan, la revista de la comunitat pakistanesa al Raval. La publicació celebrava el seu 19è aniversari fent la Festa de Pau, ocasió que va aprofitar per al reconèixer els projectes d’integració de diverses entitats socials amb el lliurament dels premis.  

A part de l’assistència de famílies pakistaneses també va assitir a l’esdeveniment la Regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin; la Comissionada d’Immigració Interculturalitat i Diversitat en l’Ajuntament de Barcelona, Lola Lopez; el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós i March, i el Consolat General de Pakistan en Barcelona.

Prometeus és un projecte comunitari que té com a objectiu que més joves del Raval arribin i es quedin a la universitat, a través d’un treball de seguiment socioeducatiu que comença als instituts del barri i continua durant tota la carrera acadèmica, i amb l’atorgament d’ajuts per a ajudar a fer possibles els objectius educatius dels i les joves.

  

Des del seu naixement, al curs 2016-17, el projecte ha sumat col·laboradors i ha rebut diversos reconeixements a la tasca que s’està desenvolupant. En el tancament del segon any de projecte, els resultats reflecteixen l’èxit del treball comunitari de l’AEIRaval, El Periódico El Raval, l’INS Milà i Fontanals i l’INS Miquel Tarradell; universitats com la UPF, la UAB, la UB i la UPC, i l’Ajuntament de Barcelona (Districte de Ciutat Vella, Institut Municipal d’Educació de Barcelona) i el Consorci d’Educació de Barcelona, en el compliment dels objectius proposats.

Al curs 2017-2018, 40 joves del Raval cursen estudis universitaris. 40 joves que tornen al barri a compartir les seves experiències amb els més joves, amb les que encara dubten si continuar els estudis i perseguir els seus somnis. Qui millor que elles i ells, que ja han començat el camí, per motivar-los i convencer-los de les seves capacitats?

Seguim treballant, entre totes i tots, per una societat amb igualtat d’oportunitats.