El projecte Aula Oberta, que treballa amb joves a partir de 15 anys, va oferir al mes de febrer un taller sobre restauració. En ell, nois i noies participants al projecte van poder aprendre sobre els secrets per a convertir-se en futurs professionals de la cuina i l’hostaleria. 

I els seus efectes no s’han fet esperar, perquè 4 joves dels que van assistir al taller han estat seleccionats per a treballar en La Monroe, el restaurant de la Filmoteca de Catalunya, com a part del projecte Primeres experiències laborals, que promou l’AEIRaval.

Des de fa ja un mes, els i les joves treballen durant un dia durant del cap de setmana, amb una jornada de 6 hores. Ho fan en parelles, repartint-se entre dissabte i diumenge, ja que durant la resta de la setmana, continuen amb els seus estudis.

El projecte Primeres experiències laborals tracta d’aportar els primers tasteigs del mercat de treball a joves que participen al programa Joves pel Futur, de l’AEIRaval. Es tracta de nois i noies que es troben cursant estudis de secundària o d’universitat, però que es beneficien de petites oportunitats laborals que els i les permetin ajudar a casa i tenir més independència econòmica.

Les pràctiques laborals formen part de pla de treball individual que els i les educadores de l’AEIRaval tenen amb cadascun dels i les joves. Per això, la coordinació i el seguiment entre l’equip educatiu de l’AEIRaval i l’equip professional de La Monroe, ajuda a ambdues parts a conèixer com es desenvolupen els i les joves, com treballen i què aspectes s’han de treballar més des de la feina i els projectes socioeducatius. 

Tres dels joves que han començat a treballar a través de Primeres experiències laborals participen a l’Espai Socioacadèmic Aula Oberta, i un és participant al projecte MODUM de mentoria socioeducativa.

La Monroe, que es troba als baixos de la Filmoteca de Catalunya, al Raval, col·labora amb el projecte Joves pel Futur de l’AEIRaval.