+menuts fem l’activitat de ‘Peus descalços’

Els més i les més petites de l’AEIRaval treballem partint de l’educació viva, a través de l’experimentació i la descoberta. Per portar-ho a la pràctica, la nostra sala compta amb diversos espais com l’artístic-musical, un de contes i titelles, un sensorial, un per treballar les formes i colors i un centrat en el moviment i  la psico-motricitat gruixuda entre altres. Sota l’activitat de ‘Peus descalços” (ens encanta anar sense sabates) dediquem un dia a la setmana a moure’ns lliurement per la nostra sala, alhora que experimentem amb l’espai i els materials que més ens vénen de gust. 
 
 
 

L’Abecedari dels menuts

Recordeu en Michu, l’amic dels menuts de l’AEIRaval? Aquestes vacances ha aprofitat que no hi havia cap de nosaltres per deixar-nos una carta en què ens demana que l’ajudem, siguem molt i molt creatius i preparem “l’Abecedari dels Menuts”… I així ho farem! Les setmanes vinents coneixerem i crearem les nostres lletres de l’Abecedari amb una tècnica de pintura i estampació, penjarem la nostra obra d’art a la sala i li enviarem una foto al nostre amic Michu perquè ell també pugui estudiar les lletres i aprendre tant com ho estem fent nosaltres aquest curs, estem treballant de valent!
 
 

Els Petits treballem la coneixença 

Els petits estem treballant la coneixença del grup a través de dinàmiques i jocs que ens ajudin a descobrir-nos i a poder veure que no som tan diferents entre nosaltres com pensem, sinó que tenim moltes coses en comú i totes elles ens apropen. És un espai en què reflexionem sobre nosaltres mateixos per tal d’ensenyar els altres tot allò que som i tot allò que ens envolta. Volem ser un grup divers i particular en el qual cadascú aporti la seva essència, i ho estem aconseguint!
 
 
 
 

El Banc d’Aliments visita a mitjans i grans 

El passat dimecres 30 de Gener ens va visitar durant l’activitat de Mastercheff junior l’Esther, una voluntària que participa des de fa molts anys amb el Banc d’Aliments, una entitat que vetlla per garantir l’accés digne a una alimentació suficient, segura i saludable. Després d’escoltar-la vam realitzar una taula rodona molt interessant i enriquidora en què vam debatre sobre l’ús i consum dels aliments, i sobre la necessitat de ser més conscients de la seva importància per a una vida saludable. 
 
 
 
 
 

Els joves treballem l’alimentació saludable 

En el marc de l’activitat de ‘Descoberta’ de temes de l’àmbit social hem treballat durant dos dies l’alimentació: proporcions i quantitats setmanals i diàries, quins aliments són necessaris per a una dieta equilibrada… I a la segona sessió fins i tot vam poder crear les nostres pròpies pizzes, dues de verdures i una de quatre formatges. D’aquesta manera vam poder conèixer de primera mà tot el procès d’elaboració d’una pizza i vam comprovar que el menjar que més ens agrada també pot cuinar-s de manera saludable!
 
 
 

Canvis a l’Aula Oberta

Aquest trimestre hem fet un canvi en la metodologia i els i les joves poden triar entre treballar a l’AO tota la tarda o durant una de les franges establertes (16.30-18h i 18-19.30h) per tal de garantir una assistència positiva i evitar les distraccions. En paral·lel, hem engegat dues tipologies d’intervenció noves: per una banda, el voluntariat ha iniciat classes de reforç i/o ampliació amb grups reduïts de joves i per l’altra banda, els educadors/es referents de l’aula duem a terme sessions amb continguts específics i rellevants en el procés d’ensenyament aprenentatge dels i de les joves.
 
 
 
 

Casal de tarda

Al Casal de tarda hem treballat i reflexionat sobre la igualtat entre homes i dones amb una dinàmica participativa, en què s’havia de col·locar lliurement quines tasques i activitats associem a cada gènere (professions, esports, feina a casa…) En acabar hem fet un debat sobre el perquè d’aquestes diferències i hem conclòs que totes les persones som capaces de fer les mateixes coses, i que no existeix cap motiu perquè algú no pugui dur a terme tot allò que es proposa!
 
 
 
 

Modum Scholar

Donem continuïtat al nostre projecte de mentoria amb MODUM Scholar, un servei d’acompanyament individualitzat a joves per part d’una persona adulta que actua com a guia i mentora. L’objectiu és aconseguir l’èxit acadèmic i personal del jove, així com enfortir el treball en xarxa entre els centres educatius i l’AEIRaval, per impulsar una intervenció educativa integral. El temps compartit entre joves i els mentors o mentores és d’una tarda a la setmana, en un període de temps d’entre 6 i 9 mesos. 
 
 
 
 

Trobada de Grup Motor

Ja hem tingut les dues primeres reunions de Grup Motor d’aquest curs: un espai de trobada per millorar la participació de les famílies, reforçar el seu paper com a agents educatius i enfortir els vincles entre elles i l’equip. A la segona reunió vam comptar amb la participació de l’equip de Grup Motor de l’Escola Pepa Colomer, que van compartir amb nosaltres l’experiència dels seus quatre anys de trajectòria, consells i activitats per seguir treballant i creixent amb l’ajuda i implicació de les famílies com hem fet fins ara.