El passat dissabte dia 20 de gener, el projecte MODUM, Mentoria per a l’èxit educatiu, va celebrar una nova trobada per a acollir a potencials mentors i mentores que vulguin unir-se al projecte.

A aquesta formació inicial  van assistir 16 voluntàries i voluntaris (13 dones i 3 homes), que van mostrar el seu interès per formar part del projecte i durant 5 hores de jornada van parlar sobre la mentoria, el significat de ser mentor o mentora i què suposa tant per al mentor/a com per al mentorat/da. També es van realitzar dinàmiques de grup que ens ajuden a treballar la empatia i el vincle amb el o la jove que potencialment formarà part d’aquestes relaciones de mentoria.

Al final de la sessió es va comptar amb la intervenció de dos joves i dos mentors, representant tres processos diferents i reals de mentoria que s’estan realitzant des de MODUM, i mostrant els tres perfils educatius de joves amb els que s’està treballant actualment des del projecte: itinerari educatiu irregular, itinerari educatiu regular i itinerari educatiu condicionat per la discapacitat

Els nous voluntaris i voluntàries passen, després d’aquesta primera sessió de formació inicial, a una borsa de potencials mentors i mentores. L’equip educatiu del projecte comença ara el procés d’encaix entre perfils de mentors i mentorats per assegurar les relacions de mentoria més adequades en cada cas.

El proper dia 7 de febrer es farà una presentació del projecte al CIAJ dirigit únicament als i les joves participants.

El projecte MODUM compta amb la col·laboració del grup de recerca ERDISC, de la UAB, per a la creació i avaluació d’un model d’intervenció des de la mentoria socioeducativa. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat dE Catalunya.