El Projecte Mòdum de mentoria socioeducativa comença a modelar-se com a una realitat a l’AEIRaval. El passat dimecres 19 de juliol es va celebrar la primera reunió informativa sobre aquest nou projecte, una aposta per la mentoria social com a via per a afavorir l’èxit educatiu de joves del barri del Raval.

El Projecte Mòdum (Camí, en llatí) consisteix en l’acompanyament d’un o una jove, normalment amb una situació de desorientació educativa i/o social i sovint amb sentiments de frustració i desmotivació, per part d’un mentor o mentora que actuarà de guia, per tal d’ajudar al o la jove a aconseguir uns objectius de millora. 

A l’AEIRaval detectàrem la necessitat de seguir acompanyant als i les adolescents i joves més enllà dels serveis de centre obert que ja ofereix l’entitat i a través d’una atenció més personalitzada i particular. A partir de l’experiència positiva de dos casos de mentoria entre joves i persones voluntàries de l’AEIRaval, vam constatar que el projecte Mòdum havia de ser una realitat.

Amb el recolzament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració activa de la Fundació BarcelonActua en la cerca de mentors i mentores, el projecte va donar el seu tret de sortida el passat dimecres 19 de juliol, amb la primera reunió informativa. En ella es va reunir a diferents persones interessades en ser mentores de joves del Raval, totes amb perfils que comparteixen característiques com l’estabilitat emocional i social, el creixement personal i una certa experiència de vida. 

En la fase més inicial del projecte ja comptem amb 15 persones interessades en col·laborar amb el Projecte Mòdum. A l’octubre es celebrarà la primera de les formacions preparatòries per a formar part de la borsa de mentors i mentores i es començaran a estudiar els matchings o emparellaments de perfils entre mentors i joves, per a poder començar, el més aviat possible, aquest camí conjunt de superació i èxits.

Us deixem a continuació l’enllaç a la secció BarcelonActua de La Tarda de Barcelona, de Betevé Ràdio, on la Laia Serrano (BarcelonaActua) i l’Adrià Jurado (AEIRaval) ens presentaven el Projecte Mòdum.

 

  Click a la icona per a escoltar-ho!