Com cada any, el passat 23 d’abril l’AEIRaval va participar a la celebració de la Diada de Sant Jordi, un dia ple de llegendes, fantasia, literatura i roses i, si a més es celebra al Raval, amb la riquesa afegida de totes les cultures que hi conviuen i fan seva també aquesta festa.

Però enguany ho vam voler fer d’una manera diferent i vam voler donar-li la volta a la història. I és que creiem que els estereotips són fruit de la incomprensió i el desconeixement i els rols dels personatges de la llegenda de Sant Jordi han estat sent el mateixos durant massa temps… I Ja És Hora de Canviar el Conte. Per això, vam deixar que fossin elles i ells, els infants i adolescents de l’AEIRaval els que expliquessin el conte a la seva manera.

I si és la princesa la que salva al príncep? O si el drac és amic de tots dos? I si la princesa no necessita ser salvada o si el drac ha de salvar al príncep de la malvada princesa? Tot i que volíem fer pensar als infants i adolescents més enllà dels rols establerts, com sempre i com no podia ser d’una altra manera, elles i ells van superar totes les nostres expectatives. I és que, qui s’imaginava que la iaia entraria en escena? A imaginació, ningú els pot guanyar!

 
 

Des de + Menuts fins a Adolescents (3 a 16 anys), els i les educadores de l’AEIRaval van proposar que cadascú expliqués la seva pròpia història de Sant Jordi. Els més petits pintant i ordenant dibuixos, els infants fent titelles o els joves creant un nou conte amb llistons de fusta, van canviar la història. I és que ho tenim clar, qui millor que elles i ells per a canviar les coses? 

#JaÉsHoraDeCanviarElConte.

 

Sant Jordi al Raval és una celebració pròpia del barri. Promoguda i coordinada per la Fundació Tot Raval, cada any acull la participació de més de 80 entitats del territori que organitzen activitats culturals relacionades amb la Diada i posen a la venda llibres, roses i artesanies fetes pels i les participants dels projectes socials que desenvolupen. L’AEIRaval participa a aquesta festivitat des de fa ja 14 anys.