La implicació de les famílies és indispensable per a l’èxit de qualsevol infant, adolescent i jove, per això, a l’AEIRaval volem que aquestes siguin un pilar bàsic també dins dels projectes de centre obert. Des de fa anys treballem per a ampliar i millorar el nostre Programa d’Atenció a Famílies, en el marc del qual s’ofereix un acompanyament integral als nuclis que formen part de la vida dels infants i joves. 

Aquest any i gràcies a la creació d’una comissió de treball interna, formada per professionals de l’AEIRaval, i amb la col·laboració d’ERDISC (Equip de Recerca en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes) de la UAB, donem el tret de sortida a noves accions que busquen millorar el nostre treball en l’atenció familiar dins dels centres oberts.

Durant el procés de creació del Pla Estratègic 2016-2020, un procés participatiu que vam anomenar Mirant al 20, les famílies van ser convidades a la implicació i la participació en l’establiment d’objectius i en la construcció de l’estratègia de desenvolupament que havia de seguir l’AEIRaval. El document final recull, entre d’altres, l’aposta ferma de l’AEIRaval per la participació de les famílies en el dia a dia dels projectes i l’escolta i el diàleg actiu amb elles en la construcció de les estratègies i dinàmiques educatives que es treballen amb els seus fills i filles

És per això que ens proposem tres línies de treball simultànies en el marc del treball amb famílies:

Implicació de famílies per l’èxit educatiu: amb l’objectiu de fomentar i millorar les relacions enter membres de la mateixa família, entre famílies, amb el centre obert i amb els centres educatius.

Càpsules de coneixement: que busca oferir tallers i eines per a cobrir necessitats psicològiques, socials i formatives de les famílies.

Participació de famílies: que persegueix l’empoderament dels familiars directes a través de la seva implicació en les activitats diàries dels centres oberts i en el disseny i planificació d’activitats extraordinàries. 

Seguim treballant!