De vegades ens trobem en situacions difícils, potser inesperades, i hem d’aprendre tot de nou, d’afrontar els nous reptes de la millor manera possible. Podem sentir-nos soles i sols, de vegades, buscant un suport que no sempre trobem. Però hi ha altres persones en la mateixa situació i, amb un suport mutu, totes i tots podem aprendre de cada experiència.

Amb aquest objectiu, l’AEIRaval comença un nou projecte, els Grups Terapèutics Homogenis, on persones que s’enfronten a situacions similars poden unir-se per a compartir les seves experiències i aprendre i enfortir-se amb el suport del grup. Com a primeres experiències, s’han començat dos grups de teràpia diferents:

Àvies acollidores: dirigit a aquelles àvies que, per qualsevol raó, s’han hagut de fer càrrec dels seus néts o nétes.

Mares adolescents: pensat per a aquelles dones que, sense planificar-ho, han estat mares molt joves, havent de enfrontar-se a nous reptes que no esperaven. 

De la mà de dues psicòlogues de l’AEIRaval que dissenyen, dinamitzen i guien les sessions, els primers grups del projecte es reuniran cada dues setmanes per a compartir i aprendre, per a sentir el suport mutu i millorar el creixement personal amb les experiències pròpies, així com enfortir les competències que ens permetran desenvolupar millor la nostra tasca.

En la celebració de la sessió 0, s’ha comptat amb la participació de 6 i 5 participants, respectivament, però els grups es tancaran amb al voltant de 8 participants fixes, que es reuniran quinzenalment. Les i els participants poden estar implicats en altres projectes de l’AEIRaval, d’altres entitats o estar derivats pels Serveis Socials o Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. 

Fotos de la sessió: Àvies Acollidores.

Fotos de la sessió: Mares Adolescents.