Al Harrak: In-visibles, és la nova creació de cinema social en què han participat els i les joves i adolescents de l’AEIRaval, i que ha estat guanyador del Gran Premi del Jurat al BcnZOOM Festival 2017

 

 

El curtmetratge presenta, a través de la veu de dos protagonistes, la realitat dels migrants, les dificultats, els pors i les expectatives. Ens convida a compartir i entendre les experiències viscudes i els somnis que queden per viure. Amb un toc magistral, realista i proper, els i les joves han aconseguit, amb l’ajuda dels nostres voluntaris especialitzats, crear una obra mestra.

Dins dels projectes de centre obert, els i les adolescents i joves participen a un taller sobre cinema, expressament orientat al cinema social i a la transmissió, defensa i difusió de valors, situacions de vulnerabilitat i realitats que sovint queden silenciades.

Els i les participants, d’edats compreses entre els 16 i els 21 anys, han demostrat en diferents ocasions el talent artístic i comunicatiu de les seves creacions audiovisuals, guanyant diferents premis amb els seus curtmetratges, sempre de temàtica social.

L’últim reconeixement ha estat aquest passat dissabte, dia 27 de maig, amb l’atorgament del guardó del BcnZOOM, un festival de curtmetratge social adreçat a adolescents i joves vinculats a entitats socials i educatives i organitzat conjuntament pel Casal dels Infants del Raval i el Consell de Joventut de Barcelona. Aquest concurs està vinculat al TanjaZoom, un festival homòleg a Tànger, on participen associacions juvenils del barri de Beni Makada. I, a més de la gran satisfacció i orgull de la feina ben feta, a més de donar veu als que moltes vegades no són escoltats, aquest és el nostre premi: els i les joves creadors de Al Harrak: In-visibles, viatjaran a Tànger el proper setembre, per assistir al TanjaZoom. Un altre somni aconseguit… i seguim somniat!