Al voltant de 50 joves de l’Aula Oberta participen a Criticart, un projecte sobre la igualtat i les diferències de gènere que molt aviat es traduirà en una exposició fotogràfica a la que esteu totes i tots convidats.

El projecte Criticart té com a objectiu que els i les joves participants coneguin la situació de la dona a la societat i els reptes als que ens enfrontem per a aconseguir la igualtat de gènere i que, a partir d’aquest coneixement, facin un treball artístic i crític per compartir les seves reflexions al respecte.

  

Criticart va començar amb una xerrada-taller sobre gènere, on dues joves feministes i musulmanes explicaven la seva visió sobre la situació actual i com enfrontar els reptes de futur. La sessió va tenir una fantàstica acollida per part dels i les joves, que van participar i debatre sobre les imatges o situacions que proposaven les convidades i que van motivar una rica conversa entre totes i tots els assistents, construint i compartint coneixement des de la interculturalitat.

A partir d’aquests tallers, els i les joves han treballat sobre produccions fotogràfiques que reflecteixin els seus sentiments i reflexions sobre el gènere, sobre tot el que s’havia parlat i construït de manera conjunta.

Aquests treballs seran mostrats al públic a l’exposició fotogràfica que tindrà lloc des del 12 al 15 de desembre a l’Espai Jove La Fontana i a la que esteu totes i tots convidats. Perquè són els i les joves les que han de canviar la situació per a aconseguir un futur més just, no us podeu perdre la seva visió, els seus sentiment i les seves idees i propostes.

El projecte Criticart treballa la perspectiva de gènere amb els i les joves des d’una visió intercultural i s’emmarca dins del Programa per a l’adquisició de competències interculturals de l’AEIRaval, que finança l’Ajuntament de Barcelona.