Aquest tercer trimestre del curs, els dijous per la tarda han estat dedicats a la ciència al nivell d’Infància. Els grups de Petits i Grans han experimentat, barrejat materials i elements i observat els seus comportaments i reaccions per a apropar-nos una mica més a la ciència i despertar la seva curiositat i interès per la matèria.

Les educadores referent han adaptat diversos experiments al llarg del trimestre perquè els infants poguessin fer-los seus cada setmana. Amb explicacions entenedores i deixant que elles i ells mateixos experimentessin allò que s’explicava, van despertar una gran motivació i interès per l’activitat dels dijous.

Amb materials quotidians i procediments segurs, nenes i nens de 7 a 12 anys han pogut descobrir algunes facetes de la ciència.

Han creat llums de lava, amb ampolles, aigua, oli i colorants; han fet un volcà en erupció barrejant refrescos carbonatats i caramels; han creat slime casolà (el blandiblú amb el que totes i tots hem jugat) i sorra màgica amb farina, per donar-li mil i una formes, i han observat com el pebre fuig del sabó! Amb tots aquests experiments, la ciència resulta molt divertida!

   

A més, les tardes compartides entre Grans (10-11 anys) i Petits (6-7 anys) fomenta la creació de vincles i reforça l’adquisició de competències de treball en equip. Els i les Petits veuen en els Grans un mirall en el qual mirar-se, i aquests i aquest es senten un model de comportament per als més joves, reforçant en elles i ells capacitats com la responsabilitat i la paciència

Tot i que ja està molt a prop el final de curs, el cicle de Ciència a Infància encara no s’ha acabat i té una sorpresa preparada per la setmana vinent. No li digueu als infants, però rebrem la visita d’un mag! El que ens mostrarà no serà ciència, però també ens deixarà bocabadades i bocabadats!