Associació Educativa AEIRaval
Rambla del Raval, 29 baixos 1
08001 Barcelona
Tel. 93 442 65 34 // info@aeiraval.org
Horari: 10h - 14h i 16h - 20h
 • Aquest tercer trimestre del curs, els dijous per la tarda han estat dedicats a la ciència al nivell d’Infància. Els grups de Petits i Grans han experimentat, barrejat materials i elements i observat els seus comportaments i reaccions per a apropar-nos una mica més a la ciència i despertar la seva curiositat i interès per la matèria.

  Les educadores referent han adaptat diversos experiments al llarg del trimestre perquè els infants poguessin fer-los seus cada setmana. Amb explicacions entenedores i deixant que elles i ells mateixos experimentessin allò que s’explicava, van despertar una gran motivació i interès per l’activitat dels dijous.

  Amb materials quotidians i procediments segurs, nenes i nens de 7 a 12 anys han pogut descobrir algunes facetes de la ciència.

  Han creat llums de lava, amb ampolles, aigua, oli i colorants; han fet un volcà en erupció barrejant refrescos carbonatats i caramels; han creat slime casolà (el blandiblú amb el que totes i tots hem jugat) i sorra màgica amb farina, per donar-li mil i una formes, i han observat com el pebre fuig del sabó! Amb tots aquests experiments, la ciència resulta molt divertida!

     

  A més, les tardes compartides entre Grans (10-11 anys) i Petits (6-7 anys) fomenta la creació de vincles i reforça l’adquisició de competències de treball en equip. Els i les Petits veuen en els Grans un mirall en el qual mirar-se, i aquests i aquest es senten un model de comportament per als més joves, reforçant en elles i ells capacitats com la responsabilitat i la paciència

  Tot i que ja està molt a prop el final de curs, el cicle de Ciència a Infància encara no s’ha acabat i té una sorpresa preparada per la setmana vinent. No li digueu als infants, però rebrem la visita d’un mag! El que ens mostrarà no serà ciència, però també ens deixarà bocabadades i bocabadats!

   

   

   

 • Este tercer trimestre del curso, los jueves por la tarde han estado dedicados a la ciencia en el nivel de Infancia. Los grupos de Petits y Grans han experimentado, mezclado materiales y elementos y observados sus comportamientos y reacciones para acercarnos un poco más a la ciencia y despertar su curiosidad e interés por la materia.

  Las educadoras referentes han adaptado diversos experimentos a lo largo del trimestre para que los niños y niñas pudieran hacerlos suyos cada semana. Con explicaciones entendibles y dejando que ellas y ellos mismos experimentasen aquello que se explicaba, despertaron una gran motivación e interés para las actividades de los jueves. 

  Con materiales cotidianos y procedimientos seguros, niñas y niños de 7 a 12 años han podido descubrir algunas facetas de la ciencia.

  Han creado lámparas de lava, con botellas, agua, aceite y colorantes; han hecho un volcán en erupción mezclando refrescos carbonatados y caramelos; han creado slime casero (el blandiblú con el que todas y todos hemos jugado) y arena mágica con harina, para dale una y mil formas, y han observado como la pimienta huye del jabón. Con todos estos experimentos, ¡la ciencia resulta muy divertida!

   

     

  Además, las tardes compartidas entre Grans (10-11 años) y Petits (6-7 años) fomenta la creación de vínculos y refuerza la adquisición de competencias de trabajo en equipo. Los y las Petits ven en los Grans un espejo en el que mirarse, y éstos y éstas se sienten un modelo de comportamiento para los más jóvenes, reforzando en ellas y ellos capacidades como la responsabilidad y la paciencia.

  Aunque ya está muy cerca el fin de curso, el ciclo de Ciencia en Infancia todavía no se ha acabado y tiene una sorpresa preparada para la semana que viene. No se lo digáis a los niños y niñas, ¡pero recibiremos la visita de una mago! Lo que nos mostrará no será ciencia, ¡pero también nos dejará con la boca abierta!

AEIRaval 2019