Un any més i com a part de la campanya d’estiu, aquest mes de juliol s’ha desenvolupat el Casal d’Estudi de l’AEIRaval. Enguany, amb una nova ubicació a les instal·lacions del CIAJ (Centre d’Informació i Assessorament per a Joves) a Ciutat Vella, que ens ha cedit un fantàstic espai per al projecte. 

Des del 25 de juny fins al 20 de juliol, el Casal d’Estudi ha acollit a una trentena de joves que cursen estudis d’ESO, Batxillerat, Cicles Formatius o que preparen proves d’accés a nous estudis. L’objectiu del Casal d’Estudi és seguir proporcionant, durant les vacances escolars, un espai de reforç acadèmic i educatiu, on els i les joves participants puguin trobar els recursos (ordinadors, materials, llibres) i el suport (voluntariat especialitzat) per a aconseguir els seus objectius.

Han estat 4 setmanes durant les quals una desena de voluntàries i voluntaris especialitzats en diverses matèries ha donat suport als i les participants del projecte. Dos estudiants en pràctiques, una de d’elles a través d’un programa de pràctiques internacionals, directament des de Canadà, han completat l’equip de suport a les dues educadores referents.

De dilluns a dijous, el grup es dedicava principalment a l’estudi i el reforç de competències, tot i que la última hora del matí es reservava per al lleure. De 10:00 a 13:00 hores tocava treballar dur en els estudis i de 13:00 a 14:00 hores, era el moment de l’esbarjo. S’han desenvolupat 3 activitats diferents amb el CIAJ sobre interculturalitat, hàbits d’estudi i expectatives personals i familiars, i la resta de dies s’han proposat activitats esportives, guerres d’aigua i jocs de taula.

  

Els divendres estaven dedicats a fer una activitat especial i sense dubte era el premi setmanal a l’esforç dels i les joves durant la resta de la setmana. Les propostes dels divendres han inclòs una activitat de skating (patinatge), la participació a la Festa Major del Raval i les seves curses atlètiques i, com cada any i la preferida pels i les joves, la visita al parc d’atraccions del Tibidabo, com a tancament estrella del projecte.

Una vegada més, molt bona feina de totes i tots!