El passat 23 de gener, l’AEIRaval va rebre la visita d’Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona, a les instal·lacions de l’Aula Oberta i dins del marc del Projecte Prometeus, que tracta d’aconseguir que més joves del Raval arribin i es quedin a la Universitat.

Durant la tarda, una representació de nois i noies que participen al projecte, juntament a alguns dels tècnics que hi donen suport, van poder conversar amb l’Alcaldessa. Ada Colau es va interessar per les experiències dels joves que han començat aquest any els seus estudis universitaris amb el recolzament del Projecte Prometeus, que pretén, en una primera fase, aconseguir la igualtat d’oportunitats en l’accés a estudis superiors per als joves del Raval. En una segona fase, l’objectiu serà  arribar també a altres joves de la ciutat que troben especials dificultats d’accés a l’educació superior.

Visita Ada Colau AEIRaval                    Visita Ada Colau AEIRaval

El Projecte Prometeus, és una aposta conjunta de l’AEIRaval, El Periódico El Raval, l’INS Milà i Fontanals i l’INS Miquel Tarradell; universitats com la UPF, la UAB, la UB i la UPC, i l’Ajuntament de Barcelona (Districte de Ciutat Vella, Institut Municipal d’Educació de Barcelona) i el Consorci d’Educació de Barcelona.

Visita Ada Colau AEIRaval

L’objectiu és oferir un acompanyament econòmic, acadèmic i social a diferents joves perquè puguin començar i continuar estudis universitaris, una opció que molts nois i noies descarten per raons econòmiques i manca d’expectatives. Prometeus és un clar exemple de treball comunitari entre diferents institucions que busca aportar un valor afegit a la població d’un territori amb especials dificultats.

La visita d’ahir de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, és una mostra més de l’aposta de l’Ajuntament per aquest projecte. El Projecte Prometeus i totes les entitats implicades en el seu desenvolupament continuen treballant perquè cada jove sigui el protagonista del seu futur.

Visita Ada Colau AEIRaval          Visita Ada Colau AEIRaval