Ser voluntari o voluntària significa, en essència, una cosa: dedicar el teu temps i esforç a una causa ( i a més, fer-ho de cor). Els matisos que se’n deriven depenen de moltes coses: la teva formació, experiència o expectatives són decisives a l’hora de triar on i de quina manera destinar aquesta feina. El voluntariat és una decisió lliure i compromesa, solidària i crítica: és un gest, una acció que pot semblar petita però que condensa en ella els valors que fan fort el teixit social d’un poble i reivindica la defensa dels drets fonamentals i universals.

Durant els últims anys, però, ha crescut significativament el nombre de projectes que promouen un voluntariat basat en la caritat i el paternalisme, en què es reprodueixen patrons que promouen la desigualtat i un discurs excloent i sovint racista.

Des d’AEIRaval entenem el voluntariat com un compromís social, una aposta en la defensa dels valors que sustenten la nostra comunitat, facilitant la participació ciutadana, apostant per la construcció d’espais inclusius i esforçant-nos cada dia perquè la igualtat d’oportunitats es materialitzi i sigui una realitat pel màxim nombre de persones possible.

“El voluntariat és una acció que pot semblar petita però que condensa en ella els valors que fan fort el teixit social d’un poble i reivindica la defensa dels drets fonamentals i universals”

Gràcies als voluntaris i voluntàries que decideixen destinar el seu temps a estar amb nosaltres tenim la certesa de que podrem garantir l’acompanyament i suport necessari per als nostres projectes: des de jugar, preparar el berenar, ajudar amb els deures o mentoritzar joves perquè assoleixin l’èxit educatiu, a l’AEIRaval sabem que tot el que feu és imprescindible per nosaltres. Gràcies a les persones que s’impliquen pel canvi confiem que hi ha una xarxa darrere nostre que ens recolza i que dona sentit i continuïtat a la nostra feina.

Voluntària, voluntari: el teu exemple i dedicació ens ensenya que cada dia estem una mica més a prop d’aconseguir la societat amb la que tant hem somniat. Gràcies, de tot cor.

Sí tu també vols colaborar amb AEIRaval fes clic aquí.